Новини

Bu4Inno работно посещение в Гърция

Интересно и ползотворно работно посещение на 11-12.06 в Гърция по трансграничен проект Bu4Inno, в който Бизнес инкубатор-Гоце Делчев  е партньор.

За успешните дейности и услуги, които втората по значение в Гърция Солунска Търговско - промишлена палата предоставя на бизнеса, за необходимостта от подкрепа за стартиращи фирми и още много интересни въпроси, които младежите имаха към г-н Теодорос Аксилитиотис, съветник на Президента на Палатата и научиха повече за подкрепата на МСП.

Много интересно бе посещението в лабораторията на CERTH, с проучванията на земеделска продукти и храни. Lagiotis Georgios представи какви проучвания правят, как се използва сложното оборудване и каква е ползата от тях. В дискусията след това младежите разказаха за своите бизнес идеи и обсъдиха къде може да има общи интереси в бъдещи проучвания. Срещите в Университета на Македония и презентациите на Tanja Neskovic и Stefanos Katsoulis дадоха представа за кариерното развитие на студентите, връзката с бизнеса от региона, интересни инициативи като сертификата на университета за рециклиране, контейнерите за отделно събиране на отпадъци, които са навсякъде, и със средствата от рециклирането студентите правят по-екологично и приятна среда - вътрешните градини-тераси на университета. Много приятно бе да се види рисуваната от студент обща история на трансграничния регион, а погледът веднага се привлича от азбуката на Кирил и Методий. Доста горещо време, но пък колко много нови знания се придобиват на място.

Още по проекта

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.