Новини

 Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, Център за подпомагане на предприемачеството в  партньорство с  Национално сдружение на малките  семейни фермери и преработватели и Институт за аграрна иконимика Ви кани

на информационен семинар /дискусионна среща/ на 8.06.2020 г. , 13:00 часа до 15:15 ч. в залата на Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, ул, „Царица Йоанна“ 12,  гр. Гоце Делчев.

Ще обсъдим  „Сдружаването – начин на устойчиво развитие“, „Въвеждане и използване на дигитални услуги.  Дигитализацията  - възможност за малките  земеделските стопанства“  и възможностите на европейски мрежи за за обмен на добри практики и опит.

Скъпи приятели,

Независимо, че ни се наложи да отлагаме подготвени срещи и форуми, други - да осъществяваме  он-лайн и в движение да променяме редица планове, месеците на изолация не спряха работата ни по започнатите проекти, обсъжданията на идеи и търсенията на нови възможности.  Продължаваме заедно с партньорите и с всички Вас.

Бизнес инкубатор - Гоце Делчев активно помага при разработване на бизнес планове от безработни, регистрирани в Бюрото по труда и които искат да започнат свой бизнес. С информация и консултации подкрепяме предприятия за кандидатстване по схемата за микро и малки предприятия за преодоляване на последствията от Ковид-19.

Какво още предстои?

През март 2020 г. се проведе втората среща на InnoSchool Консултативната група. Тя бе организирана от Бизнес инкубатор - Гоце Делчев с подкрепата на Регионално управление на образованието - Благоевград с цел да се представят елементите на ILS - сериозна игра, наръчник за учители, учебни материали за учители, въпросник за въздействието за ученици, междуучилищното състезание, и да се събере обратна връзка за тях. Необичайната ситуация наложи прилагането на дистанционна форма на комуникация с членовете, което не попречи на качственото изпълнение на дейността.
Учители, студенти, представители на социално-ангажирани организации и бизнеса бяха много доволни от разработената сериозна игра. Интерфейсът за ученици се оцени като лесен за учене, интересен и мотивиращ. Интерфейсът на учители се приема като удобен и гарантиращ безпроблемно администриране / оценка на обучението.

Проект „InnoSchool“ и партньорите по проекта - Регионално управление на образованието – Благоевград и Бизнес инкубатор – Гоце Делчев обявяват отворена покана за избор на училища за провеждане на пилотно обучение InnoSchool през учебната 2020 – 2021 година.

Основната цел на InnoSchool е да укрепи социалните иновации и предприемаческия дух на учениците от средните училища чрез разработване, тестване и въвеждане на високо иновативна система за обучение (ILS), едновременно привлекателна и с образователно въздействие. 

Националната NEWBIE Консултативна група за България обявява конкурс за иновативен нов фермер на годината - NEWBIE

Цел на конкурса – да отличи иновативен нов фермер на годината.

Кой може да се включи: фермери/земеделски производители над 18 г. в България, без ограничение на възраст и размер на стопанството им, които управляват поне 2 и не повече от 10 години,  с успешен селскостопански бизнес модел, имат нови продукти и/или услуги, използват иновативни методи и подходи в стопанството, включително допълнителни дейности като преработка на продукция, агро-туризъм, социални дейности, образователни дейности ит.н.

Страница 1 от 11

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.