Новини

Мобилният хъб по социално предприемачество на Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, организира обучение по дигитална компетентност за читалища и безработни младежи в Гърмен, 09.07.2020.

Участниците получиха нови ценни знания и умения, осъвременяване на компетенциите за работа с копютър и електронна среда за обучение като подготовка за дигиталния курс по социално предприемачество.

Националната консултативна група по проект NEWBIE проведе свое заседание он-лайн на 7.07.20 в условия на увеличаващ се брой хора с потвърдени положителни тестове за Ковид-19.

Членовете на групата взели активно участие: Божура Фиданска, Институт по Аграрна икономика, София; Евгения Ачкаканова, Институт по животновъдни науки, Костинброд  и член на УС на Асоциацията за развъждане на породата Ил дьо Франс в България;  Мариела Богданова, БГ региони ООД, Благоевград; Мария Юнакова, Селскостопанска Академия и екипа на Бизнес инкубатор – Гоце Делчев.  С мнение и предложения се включи Димитър Ванев, Национална служба за съвети в земеделието.

Скоро след като в България се разхлабиха мерките срещу Ковид-19 и разрешиха участие в  семинари и конференции на 8.06.2020 в Гоце Делчев  се проведе много интересен уъркшоп и дискусионен кръг  с фокус  дигитализацията на земеделските стопанства и предимствата на сдружаването и кооперирането.  

Организира се от Институт по Аграрна икономика ИАИ, София по научен проект „Теоретични модели за развитие на дигиталното земеделие (Диагро)“ , в партньорство с  проект NEWBIE на програма Хоризонт 2020 на Бизнес инкубатор - Гоце Делчев БИ-ГД.

15 участници: земеделски производители, представители на  МИГ „Гоце Делчев-Гърмен-Хаджидимово“ ,  „Растителна защита“, НПО.

Фокусът в изказването на Росица Джамбазова, БИ-ГД бе новите фермери, техните предизвикателства и модели, споделяне на опит  в неформални мрежи.

 Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, Център за подпомагане на предприемачеството в  партньорство с  Национално сдружение на малките  семейни фермери и преработватели и Институт за аграрна иконимика Ви кани

на информационен семинар /дискусионна среща/ на 8.06.2020 г. , 13:00 часа до 15:15 ч. в залата на Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, ул, „Царица Йоанна“ 12,  гр. Гоце Делчев.

Ще обсъдим  „Сдружаването – начин на устойчиво развитие“, „Въвеждане и използване на дигитални услуги.  Дигитализацията  - възможност за малките  земеделските стопанства“  и възможностите на европейски мрежи за за обмен на добри практики и опит.

Скъпи приятели,

Независимо, че ни се наложи да отлагаме подготвени срещи и форуми, други - да осъществяваме  он-лайн и в движение да променяме редица планове, месеците на изолация не спряха работата ни по започнатите проекти, обсъжданията на идеи и търсенията на нови възможности.  Продължаваме заедно с партньорите и с всички Вас.

Бизнес инкубатор - Гоце Делчев активно помага при разработване на бизнес планове от безработни, регистрирани в Бюрото по труда и които искат да започнат свой бизнес. С информация и консултации подкрепяме предприятия за кандидатстване по схемата за микро и малки предприятия за преодоляване на последствията от Ковид-19.

Какво още предстои?

Страница 1 от 11

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.