Новини

Благой Андонов от "Лимо Булс" ООД е първият български носител на наградата иновативен нов фермер - NEWBIE на годината. Благой обработва повече от 120 ха обработваема земя в отдалечен граничен район и произвежда фураж за стопанствата в района. Той е преодолял един от най-големите проблеми в България - много разпокъсана земя и много собственици, с които да се справят. Благодарение на страстта си към селското стопанство, упоритостта и добрите контакти с хора от селата той е сключил 200 договора с повече от 1000 наследници, за да наеме земята си, част от нея изоставена от години, да я обедини и обработва ефективно, като собствениците получават рента от готовата селскостопанска продукция - зърно, фураж или мляко. През есента Благой ще завърши изграждането на нова ферма за млечни крави и ще търси високопродуктивни крави и оборудване.

Проект „InnoSchool“ и партньорите по проекта - Регионално управление на образованието – Благоевград и Бизнес инкубатор – Гоце Делчев обявяват отворена покана за избор на училища за провеждане на пилотно обучение InnoSchool през учебната 2019 – 2020 година.

Основната цел на InnoSchool е да укрепи социалните иновации и предприемаческия дух на учениците от средните училища чрез разработване, тестване и въвеждане на високо иновативна система за обучение (ILS), привлекателна и с образователно въздействие. 

Бизнес инкубатор - Гоце Делчев организира партньорска среща по проект NEWBIE, програма Хоризонт 2020 на 22-24 май в София. Какви са резултатите досега и какво предстои обсъждаха активно партньорите.  Работната ръка в селското стопанство и достъпът до пазари, капитал и земя са предизвикателства не само за българските нови фермери, а в целия ЕС. Победителите от всяка партньорска страна в  консурсите за иновативни нови фермери са с различни иновативни подходи, но ги обединява любовта към земеделието.  Всички очакваха с нетърпение посещението в  4 български ферми/земеделски стопанства в района на Самоков:

Националната NEWBIE  Консултативна група за България обявява конкурс за иновативен нов фермер NEWBIE 2019.

Цел на конкурса – да отличи иновативен нов фермер на годината.

Кой може да се включи: фермери/земеделски производители над 18 г. в България, без ограничение на възраст и размер на стопанството им, които управляват поне 2 и не повече от 10 години,  с успешен селскостопански бизнес модел, имат нови продукти и/или услуги, използват иновативни методи и подходи в стопанството, включително допълнителни дейности като преработка на продукция, агро-туризъм, социални дейности, образователни дейности и т.н.

Регистрирайте се за член на Newbie мрежата!

Ако сте нов участник във фермерството или работите в подкрепа на фермерството чрез консултации, банкови, образователни услуги, продажби, политики и др., регистрирайте се за членство в NEWBIE мрежата. Регистрацията отнема около 3 минути и ще ни даде възможност да Ви информираме за най-новите резултати от проекта - публикации, събития, разработени инструменти и др. 

Към регистрация>>>

 

Страница 1 от 9

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.