Новини

Националната NEWBIE Консултативна група за България обявява 3-ти конкурс за иновативен нов фермер на годината – NEWBIE 2020

Цел на конкурса – да отличи иновативен нов фермер на годината.

Кой може да се включи: фермери/земеделски производители над 18 г. в България, без ограничение на възраст и размер на стопанството им, които управляват поне 2 и не повече от 10 години,  с успешен селскостопански бизнес модел, имат нови продукти и/или услуги, използват иновативни методи и подходи в стопанството, включително допълнителни дейности като преработка на продукция, агро-туризъм, социални дейности, образователни дейности и т.н.

Снимка на Екип би-гд.Заключителната конференция "Предизвикателства и социално влияние на социалното предприемачество в българско-македонския трансграничен регион" организирана от Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, център за подпомагане на предприемачеството и Фондация за развитие на малки и средни предприятия, Струмица, Северна Македония представи основните постигнати резултати от проекта, които са впечатляващи:
• За първи път в трансграничния регион се организира Предприемаческа борса по социално предприемачество с представени отлично 16 бизнес социални идеи и бизнес планове от 16 екипа с 32 български и македонски средношколци, читалища и НПО,

Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, център за подпомагане на предприемачеството  организира Заключителна конференция  "Предизвикателства и социално влияние на социалното предприемачество в българско-македонския трансграничен регион". Конференцията се провежда едновременно в България и Македония с он-лайн връзка в партньорство с Фондация за развитие на малки и средни предприятия, Струмица, Северна Македония

 В рамките на събитието ще бъдат представени резултатите от изпълнението на проекта, който си постави за цел да подкрепи и насърчи повишаване на конкурентоспособността на регионалния бизнес чрез стимулиране изграждането на капацитет за социално предприемачество на младежи и НПО и насърчаване развитието на екосистема и иновативни решения за обществените предизвикателства в региона.

Предстои тридневен интерактивен семинар „Изграждане на Екосистема за социално предприемачество“ на 20-22.10.2020 г. в комплекс „Боже име“, с. Балдево, общ. Гърмен, като ще се провежда едновременно в България и Македония с онлайн връзка.

Целта е да се представи и дискутира концепцията на Екосистемата на социалното предприемачество в трансграничния регион България – Македония, успешни европейски практики на социалното предприемачество, социални иновации, ползите и въздействието на социалното предприемачество за целевите групи, по-специално младите хора, за обществото и социалната икономика, предизвикателствата и потенциала в трансграничния регион, политики и инструменти за подкрепа, възможностите за създаване на благоприятна среда за работеща екосистема - социален и финансов механизъм за подкрепа на социално предприемачество като общински фондове за социални инициативи.

Каним да участват представители на ключови институции от областите Благоевград и Кюстендил

На 9.09.2020 в Парк Хотел Бачиново, Благоевград стартира тридневното „Обучение за учители за прилагане на InnoSchool Иновативна обучителна система по социално предприемачество “. Включиха се 20 учители от избрани 12 средни училища от област Благоевград.

Практическото обучение се организира от българските партньори Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, център за подпомагане на предприемачеството Регионално управление на образованието – Благоевград и по проект InnoSchool, програма ИНТЕРРЕГ Дунав.

Г-н Ивайло Златанов, началник на РУО Благоевград, откри семинара, поздрави учителите и поддчерта важността на изграждане на предприемачески дух у средношколците и търсене на иновативни решения за местни социални проблеми.

Страница 1 от 12

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.