Новини

Предстои семинар „Изграждане на Екосистема за социално предприемачество“

Предстои тридневен интерактивен семинар „Изграждане на Екосистема за социално предприемачество“ на 20-22.10.2020 г. в комплекс „Боже име“, с. Балдево, общ. Гърмен, като ще се провежда едновременно в България и Македония с онлайн връзка.

Целта е да се представи и дискутира концепцията на Екосистемата на социалното предприемачество в трансграничния регион България – Македония, успешни европейски практики на социалното предприемачество, социални иновации, ползите и въздействието на социалното предприемачество за целевите групи, по-специално младите хора, за обществото и социалната икономика, предизвикателствата и потенциала в трансграничния регион, политики и инструменти за подкрепа, възможностите за създаване на благоприятна среда за работеща екосистема - социален и финансов механизъм за подкрепа на социално предприемачество като общински фондове за социални инициативи.

Каним да участват представители на ключови институции от областите Благоевград и Кюстендил

- общини, НПО, подкрепящи социални инициативи и предприемачество, социални институции, професионални училища и центрове за професионални обучения, които ще имат възможност да споделят своя опит, да дискутират и предлагат решения както и да участват в създаване на Консултативна група за социално предприемачество.

Във връзка със ситуацията породена от разпространението на COVID-19, работният семинар ще бъде проведен при спазване на всички противоепидемични мерки, съгласно препоръките на оторизираните здравни органи.

 

Уъркшопа се организира по проект CB006.2.31.040 „Развитие на екосистема за социално предприемачество“, който се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Северна Македония

Общата цел на проекта е да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на регионалния бизнес чрез стимулиране изграждането на капацитет за социално предприемачество на младежи и НПО и насърчаване развитието на екосистема и иновативни решения за обществените предизвикателства в региона. Той съчетава придобиването на реален опит (електронно обучение, наставничество и ориентиране, пазар, проучване на ЕС) в благоприятна среда в създадените хъбове по социално предприемачество.

Предварителната програма е приложена. Разходите за настаняване, храна, транспорт и работни материали в обучението се поемат от организаторите в рамките на проекта.

Поради ограничения брой на участниците – само 10 лица,  е необходима регистрация до 14:00 ч на 16.10.2020 г. /петък/. Моля изпратете попълнена заявка (изтегли заявка тук) на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или потвърдете на тел. 075160404, 0884787373.  

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.