Новини

Технологиите и иновативните идеи в земеделието

Потенциални предприемачи, земеделци, представители на НПО, както и участниците в акселераторската програма DL TECH Up се включиха в уебинар на тема „Технологиите като двигател на иновативни идеи“ на 28.09.2023 г. За необятните възможности на технологиите, как могат да са в помощ на земеделците, как да се планира използването им и да се преодолеят евентуални трудности говориха Асен Кехайов и Ивайло Димитров, експерти в ИТ сферата. Те се спряха на ползите за бизнеса, а също и на предизвикателствата, с които може да се сблъска и съвети за преодоляването им.

Бяха представени примери за внедряване на технологии в земеделието и животновъдството и за иновативни технологии от България и света предназначени за агро сектора.

Уебинарът бе организиран от Бизнес инкубатор – Гоце Делчев като част от дейностите по проект „Ускоряване въвеждането на блокчейн технологиите“ (с акроним „DL Tech Up“), Договор за субсидия В6.3а.26/02.06.2021 г. Проектът е финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националните бюджети на участващите страни.

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.