Новини

Месеците на изолация не спряха работата ни по започнатите проекти

Скъпи приятели,

Независимо, че ни се наложи да отлагаме подготвени срещи и форуми, други - да осъществяваме  он-лайн и в движение да променяме редица планове, месеците на изолация не спряха работата ни по започнатите проекти, обсъжданията на идеи и търсенията на нови възможности.  Продължаваме заедно с партньорите и с всички Вас.

Бизнес инкубатор - Гоце Делчев активно помага при разработване на бизнес планове от безработни, регистрирани в Бюрото по труда и които искат да започнат свой бизнес. С информация и консултации подкрепяме предприятия за кандидатстване по схемата за микро и малки предприятия за преодоляване на последствията от Ковид-19.

Какво още предстои?

Заснемане на видео за проблемите, предизвикателствата и успеха на иновативни български нови фермери по проекта H2020 NEWBIE. Това е част от усилията ни да популяризираме фермери на национално ниво и техните бизнес модели, дошли от друг сектор или наследени стопанства от родители и близки. Важното е те да показват как са разширени, как и какви  иновации, нови продукти и подходи са внедрени, за да работят успешно, въпреки трудностите. 

Надяваме се през лятото да се проведе и обучението за учители от 10 професионални гимназии от Благоевградска област по проекта „Укрепване на социални иновации и предприемачески дух на ученици от средните училища чрез иновативна система за обучение” – InnoSchool за нова Иновативна обучителна система по социално предприемачество. Консултативната ни група от ученици и преподаватели вече тества системата и отзивите са отлични.

Подготвяме се и за е-обучението и менторство за младежи и читалищни дейци за  разработване на бизнес идеи за социален бизнес, за иновационен лагер и трансгранична борса за социално предприемачество. Ако ситуацията позволи - и за работно посещение в страна от ЕС. Това са дейности, предвидени в съвместния ни проект с Фондацията за развитие на малки и средни предприятия – Струмица за Развитие на екосистема за социално предприемачество – SEED. С радост  съобщаваме, че вече са готови обучителните пет модула по социално предприемачество за е-обучение по методиката „учене чрез правене“.

Бъдете здрави, успех на всички!

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.