Новини

Уебинар за блокчейн технологиите в секторите на земеделието и храните

Блокчейн технологиите в секторите на земеделието и храните бе фокуса на DL Tech Up уебинара проведен на 29.08.2023. В него участваха както включилите се в DL Tech Up акселераторската програма, така и участници от други малки и средни предприятия, НПО и заинтересовани страни.

Принципите на блокчейн технологията и възможности за приложението й при производството на селскостопанска продукция представи Александър Брестнички - IT експерт занимаващ се активно с блокчейн технологии. Доц. Божин Божинов от Аграрния Университет - Пловдив разгледа темата за приложението на блокчейн във веригата преработка - търговия на селскостопанска продукция. Той представи примери с вериги за доставки на храни и възможностите, които се откриват чрез въвеждане на блокчейн системи и значението им за хранителната индустрия.  За участниците бе интересно как блокчейн променя бизнеса и по какъв начин потребителите се възползват на практика от информацията, гарантирана от блокчейна.

Уебинарът бе част от дейностите по проект „Ускоряване въвеждането на блокчейн технологиите“ с акроним „DL Tech Up“ и дава важна подкрепа за участнвиците в акселераторската програма в пътя им за разивието на техните бизнес идеи. Той бе организарн от Бизнес инкубатор – Гоце Делчев по договор с Национално Сдружение Планинско мляко, партньор по проекта.

 

 

 

 

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.