Събития

Заключителна конференция по проект "Младежки иновационен център"

Конференция за представяне на резултатите, които младежите от регион Гоце Делчев – Гевгелия постигнаха при изпълнение на трансграничен българско-македонски проект Младежки иновационен център, се проведе в Гевгелия, Македония на 29-30 април. Кметът на община Гевгелия и Президент на Югоизточния регион в Македония г-н Иван Франгов поздрави участниците с постигнатото и пожела успешна реализация на идеите и плановете им.

Резултатите са много впечатляващи: 40 младежи в риск от социално изключване придобиха компютърни умения; 40 млади хора вече имат практически умения по уеб-дизайн и разработиха свои собствени уеб-страници за семеен и малък бизнес, устойчив туризъм и социални инициативи; 40 средношколци, студенти и млади предприемачи изградиха умения за генериране на иновативни идеи и решения, и създадоха 8 трансгранични екипа, които съвместно с опитни експерти работиха по развитие на бизнес идеи, направиха 3D прототипи и разработиха своите бизнес планове.
8-те младежки екипа представиха бизнес плановете си на конференцията и демонстрираха голямо развитие от идеята до план за реализирането ѝ и колко много са научили и усвоили. Бизнес плановете им могат да се реализират като частни бизнес проекти или с публично финансиране. И макар че проектът приключва работата продължава, защото младежите ясно заявиха, че искат да видят идеите си реализирани. Екипът разработил бизнес план за етно – лагер получи първата си инвестиция от 400 евро от Бизнес инкубатор Гоце Делчев, за да стартира реализацията.

Водещ партньор по проекта е Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, Център за подпомагане на предприемачеството и партньор е Фондация за местно и информационно развитие, Гевгелия.

 

 

 

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.