Новини

Финално обучение на младежи по социално предприемачество, част от проект S.E.NEET, в което Бизнес инкубатор – Гоце Делчев е партньор, се проведе от 19 до 22 юли в Кардица, Гърция. Заедно с младежи и младежки обучители от Литва, Румъния, Кипър и Гърция, българските участници разработиха и представиха идеите си за социален бизнес.  В практически уъркшоп всяка идея бе оценена от останалите екипи и получи препоръки за усъвършенстване и развитие. Обучението продължи с насоки как бизнес идеята да бъде оформена в бизнес план и как да се започне осъществяването и в реална бизнес среда.

Бизнес инкубатор – Гоце Делчев взе участие в проектна среща в Солун с домакин University of Macedonia  в рамките на проект BU4Inno, на която бяха обсъдени текущите дейности и планирани по-нататъшните стъпки, сред които повишаване на капацитета на предприемачите от земеделието и храните, вкл. чрез обучения, консултации и работни посещения, съвместна работа със заинтересовани страни и др.

В момента проект BU4Inno продължава да изследва земеделския и хранителен сектор от българо-гръцкия трансграничен регион. Текат трансгранични проучвания на предприемаческия статус и предизвикателствата в условия на кризи, в които могат да се включат действащи фермери и предприемачи и потенциални такива от сектора на земеделието и храните.  

Екипът на проект CREATIVE HUB кани всички заинтересовани граждани и фирми на информационна среща за представяне на проект CREATIVE HUB (ТВОРЧЕСКИ ЦЕНТЪР) с пълно наименование на проекта «Създаване и развитие на Креативен Център за подкрепа за млади дизайнери, млади творци и стартиращи предприемачи в сектора на модната промишленост, създаване на механизми за развитие на дизайнерския сектор в трансграничния регион Гърция-България»

Събитието ще се проведе на 28 юни 2022 от 13:30 часа в гр. Благоевград в зала „22-ри Септември“ в сградата на община Благоевград.

Бизнес инкубатор - Гоце Делчев провежда Проучване на предприемаческия статус, предизвикателствата и необходимата подкрепа и услуги в сектора на земеделието и храните в трансграничния регион Гърция - България. Целта на проучването е да идентифицира:

  • Предизвикателствата, пред които са изправени участниците от сектора на земеделието и храните и предприемачите в трансграничния гръцко-български регион, вкл. трудностите произтичащи от Covid-19 и военния конфликт Русия - Украйна,
  • Необходимите подкрепа и услуги в подкрепа на предприемачеството,
  • Какви знания, умения и иновации са нужни за развиване на успешен бизнес.

През последната седмица на май в Арад, Румъния се проведе четвъртото поредно обучение по проект „Социално предприемачество за противопоставяне на социално изключване на младежи“. Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, българският партньор по проекта, изпрати български участници, които заедно с останалите младежи и техните обучители от Гърция, Кипър, Литва и Румъния, се обучаваха, обменяха идеи, работиха и играха заедно.

Страница 1 от 16

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.