Новини

Заключителна конференция "Предизвикателства и социално влияние на социалното предприемачество в българско-македонския трансграничен регион"

Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, център за подпомагане на предприемачеството  организира Заключителна конференция  "Предизвикателства и социално влияние на социалното предприемачество в българско-македонския трансграничен регион". Конференцията се провежда едновременно в България и Македония с он-лайн връзка в партньорство с Фондация за развитие на малки и средни предприятия, Струмица, Северна Македония

 В рамките на събитието ще бъдат представени резултатите от изпълнението на проекта, който си постави за цел да подкрепи и насърчи повишаване на конкурентоспособността на регионалния бизнес чрез стимулиране изграждането на капацитет за социално предприемачество на младежи и НПО и насърчаване развитието на екосистема и иновативни решения за обществените предизвикателства в региона.

Конференцията стартира на 26 ноември (четвъртък) 2020 г. от 11,00 часа в конферентната зала  на хотел „Неврокоп“ в град Гоце Делчев и ще продължи на 27 ноември.

Конференцията се организира по проект CB006.2.31.040 „Развитие на екосистема за социално предприемачество“, който се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Северна Македония  ИНТЕРРЕГ – ИПА-СВС  CCI2014TC16I5CB006

Общата цел на проекта е да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на регионалния бизнес чрез стимулиране изграждането на капацитет за социално предприемачество на младежи и НПО и насърчаване развитието на екосистема и иновативни решения за обществените предизвикателства в региона. Той съчетава придобиването на реален опит (електронно обучение, наставничество и ориентиране, пазар, проучване на ЕС) в благоприятна среда в създадените хъбове по социално предприемачество.

 

 

 

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.