Новини

Втора среща на InnoSchool Консултативната група - одобрение на предложените ILS елементи

През март 2020 г. се проведе втората среща на InnoSchool Консултативната група. Тя бе организирана от Бизнес инкубатор - Гоце Делчев с подкрепата на Регионално управление на образованието - Благоевград с цел да се представят елементите на ILS - сериозна игра, наръчник за учители, учебни материали за учители, въпросник за въздействието за ученици, междуучилищното състезание, и да се събере обратна връзка за тях. Необичайната ситуация наложи прилагането на дистанционна форма на комуникация с членовете, което не попречи на качственото изпълнение на дейността.
Учители, студенти, представители на социално-ангажирани организации и бизнеса бяха много доволни от разработената сериозна игра. Интерфейсът за ученици се оцени като лесен за учене, интересен и мотивиращ. Интерфейсът на учители се приема като удобен и гарантиращ безпроблемно администриране / оценка на обучението.


Структурата на съдържанието на наръчника за учители както и материалите за обучение на учителите също са с позитивна оценка - ясни, логично свързани с другите елементи на ILS и осигуряват адекватна подкрепа за учителите. Въпросникът за въздействието за ученици се възприема като иновативна форма на оценяване, но и като допълнение към изграждането на важни предприемачески умения на младите хора.
Членовете на консултативната група предложиха онлайн междуучилищно състезание в реално време - възможност, съответстваща на гъвкавите мерки, действащи в много сфери в момента.

Още по проекта

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.