Избери тур по тематика
 
 

 
 

Български English


Този проект се финансира от
Програма ФАР на ЕС
ТГС България - Гърция

 
 
 

 
 
специални турове
бит и култура
І І І І

 

 

Магията на селския туризъм  
  В което и селце да идете Ковачевица, Лещен, Долен, Делчево, Тешево, Добринище, Добърско, Баня пулсира забравеният свят на простота, домашен уют и вкусна храна. Родопските Ковачевица, Лещен и Долен пазят възрожденската си архитектура: високи каменни зидове, тиклени покриви и самобитен стил.
  Усещате отминалото време из калдъръмените улички и на раздумката с билков чай и домашно сладко в Капсъзовите къщи. Надникнете в галериите или опитайте специалитетите в хана на селския мегдан в Лещен. Ще отморите сред красиви гледки и свеж планински въздух в Делчево и Тешево. Вслушайте се в разказите на старите баби и идете за кестени и диви билки.  
 

В Брезница сте на седянка с ръкоделия, песни, обичаи и домашни ястия. В Добринище е екскурзията и горски пикник в Пирин, обяда в македонска механа и среща с местните зевзеци. Не пропускайте фолклорните закачки на Добърските баби край черквата "Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат"

  В Гърция се включете в гроздобера в Адриани, Агора и Микрохори или направо посетете винарската изба. Участвайте във фестивала на картофите в Като Неврокопи и в празника на памука във Фотоливос. Жените от Коккиногия ще ви гостят с домашни тестени изделия, сладка и билкови ликьори по стари рецепти.

 
 
 
webdesign: nats    
 
     
 
© 2005 Бизнес инкубатор - Гоце Делчев, всички права запазени
използването на снимков материал от този сайт става само с разрешение на
Бизнес инкубатор - Гоце Делчев