Избери тур по тематика
 
 

 
 

Български English


Този проект се финансира от
Програма ФАР на ЕС
ТГС България - Гърция

 
 
 

 
 
специални турове
сред природа
І І І І

 

 

Оазиси на дивата природа
 

Природата щедро е надарила този край. В подножието на балканския първенец връх Мусала (2 925 м) в Рила извира река Бела Места. С пешеходни, веломаршрути и конни преходи в националните паркове "Рила" и "Пирин" (под закрилата на ЮНЕСКО) и природен парк "Западни Родопи" и се наслаждавате на спиращи дъха гледки. Докоснете 1300-годишната Байкушева мура в Пирин и ще доловите българската история или посетете уникална градина за еделвайси в Добринище.

  В планините Славянка, Рила, Пирин и Родопите се впуснете в търсене на редки ендемитни растения и вековни гори. Включете се в фотосафари до парка за танцуващи мечки край Белица в Рила.  
  Не пропускайте най-красивите пещери в Гърция Ангитис (Маара) с подземна река и редки риби и Алистрати - вълшебна приказка от причудливи мраморни форми, извайвани през вековете.  
  И още фотосафари до красивите водопади на реките Аркудорема, Ахладорема и Мегалорема в Централни Родопи, пешеходни и веломаршрути в горите на Елатия и Фракто в Централни Родопи или ботанически и орнитоложки маршрути в планините Меникио, Фалакро и Централни Родопи. Посетете природонаучния музей в Паранести, за да видите богатото биоразнообразие на Централни Родопи.  

 
 
 
webdesign: nats    
 
     
 
© 2005 Бизнес инкубатор - Гоце Делчев, всички права запазени
използването на снимков материал от този сайт става само с разрешение на
Бизнес инкубатор - Гоце Делчев