Новини

Нов проект по програма Хоризонт 2020 за създаване на мрежа на нови фермери

Бизнес инкубатор - Гоце Делчев стартира работа по проект „Мрежа на нови фермери: Бизнес модели за иновации, предприемачество и устойчивост в европейското земеделие“ по програма Хоризонт 2020. Проектът цели да отговори на голямото предизвикателство – предоставяне на възможност на нови  фермери да успеят в създаването на устойчив  земеделски бизнес в Европа. Мрежата NEWBIE ще улесни разработването и разпространението на нови бизнес модели, включително нови модели за стартиране,  на целия спектър от нови фермери - от наследници на ферми до напълно новодошли в земеделието.

Това ще бъде постигнато чрез трансдисциплинарна мрежа от земеделски  организации, преподаватели, консултанти, изследователи и заинтересовани страни от сектора, които ще събират, оценяват и обменят  състоянието на земеделските предприятия на нови фермери  и създават национални и европейски мрежи за подкрепа на нови участници. NEWBIE ще се съсредоточи основно върху  иновативните бизнес модели, разработени от нови фермери да  бъдат интегрирани в академични изследвания и учебни програми и ще бъдат широко разпространени сред новите фермери в Европа. 

Вижте повече за проекта.

 В рамките на проекта се проведе първата партньорска среща в Холандия, където наред с работата и дискусиите в консорциума, партньорите се запознаха  с нови фермери в Холандия и интересни бизнес модели, допълнителни услуги и пазарни възможности.

Още по проекта

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.
Прочетете повече за политиката за защита на личните данни.