Новини

Бизнес инкубатор – Гоце Делчев изпълнява дейности по нов трансграничен българо-македонски проект "Повишаване на потенциала за предприемачество и перспективите за заетост на младите хора чрез изграждане на капацитет и работа в мрежа (Start-Up Academy Bulgaria - Macedonia)" на Бизнес информационен и консултански център Сандански.

Предприемчивите млади хора от 16 до 29 г. от Благоевградска област могат да се възползват от услугите и обученията на:

Обучение за обучители „Разработване на креативни продукти“ по проект „Мрежа за творческо предпремачество“ ще проведе Бизнес инкубатор – Гоце Делчев на 9 и 10 март 2017 г. в комплекс „Боже име“. В него ще се включат най-активните местни участници, подбрани въз основа на анкетни карти. Целта е те да бъдат подготвени за лидери на изграждащите се по проекта три творчески ателиета – за създаване на филми и промоционални клипове, приложни изкуства и занаяти, и музикална и звукозаписна работилница. Вдъхновение и ценни съвети обучителите ще получат от експерта Мариета Ценова – арт-директор за медии и рекламни кампании, креативен директор на списания, стилист и дизайнер на декори и костюми за театьр, музикални видео-клипове и късометражни филми, фотограф, графичен дизайнер.

Във връзка с изпълнението на проект CB006.1.31.050 „МРЕЖА ЗА ТВОРЧЕСКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“, по програма Interreg-IPA CBC Programe Bulgaria – Macedonia CCI 2014TC16I5CB006Бизнес инкубатор – Гоце Делчев набира желаещи да се включат в дейностите. 

Целите на проекта са да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на регионалния бизнес чрез стимулиране на креативността сред младежи и читалища; да изгради капацитет у креативни предприемачи за разработване на креативни продукти и услуги; да създава предприемачески умения и нагласа и да насърчи изграждането на мрежа за креативно предприемачество.

 

Бизнес инкубатор – Гоце Делчев стартира нов трансграничен проект „Мрежа за творческо предприемачество“, за да насърчи креативността на младите хора и читалищата, да изгражда капацитет за разработване на креативни продукти и услуги и умения да прераснат в творческо предприемачество и работа в мрежа. Ще се създадат 6 мобилни творчески работилници – 3 в гоцеделчевския регион и 3 в Струмица. В тях ще се развиват  практически  умения по създаване на филми и клипове, занаяти и изкуство, музикални продукти, изработване на маски и костюми и ще се акцентира върху възможностите за надграждането им в бизнес. Предстоят интересни креативен форум и панаир, интензивно обучение за добри практики в страна от ЕС и трансгранично изложение за създадените продукти и резултати.

 

Страница 1 от 3

Този сайт използва бисквитки. Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на сайта.